Klasikinis sūrio pyragas visada yra puikus pasirinkimas, tačiau jei norite šiam desertui suteikti nuostabią rausvą spalvą ir gilesnį, sodrų skonį – siūlome išbandyti ypatingą variantą – sūrio pyragą su liofilizuotomis braškėmis! Liofilizuotos uogos ne tik suteiks malonios rūgštelės, kuri puikiai subalansuos saldumą, bet ir padarys desertą maistingesniu, dėl liofilizacijos dėka išsaugomų vitaminų ir mineralų. Šis pyragas su braškėmis – klasika su moderniu prieskoniu, puikiai tiks tiek malonioms savaitgalio akimirkoms, tiek ypatingoms šventėms – jo išvaizda ir skonis nepaliks abejingų prie stalo.
Kviečiame mėgautis tikru vasaros skoniu net kai už lango siaučia šalčiausia žiema ir praturtinti desertų stalą kai kuo ypatingu!
1. Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite į kepimo formos dugną ir išlyginkite.
2. Dėkite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų, kol ruošiate kremą.
3. Kreminį sūrį ir cukrų išplakite iki vientisos masės, įberkite druską. Po truputį įmaišykite grietinėlę, vanilės ekstraktą ir po vieną įmuškite kiaušinius.
4. Susmulkinkite liofilizuotas braškes į mažus gabalėlius arba miltelius ir sumaišykite su sūrio mase.
5. Supilkite sūrio masę ant ankščiau paruošto sausainių pagrindo.
6. Kepkite 160°C temperatūroje apie 50-60 minučių arba kol vidurys lengvai sustandės. Iškeptas pyragas turėtų šiek tiek „judėti”, tad svarbu jo neperkepti! Vidurį patikrinkite įkišę dantų krapštuką.
7. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite pilnai atvėsti.
8. Prieš patiekiant papuoškite smulkintomis liofilizuotomis braškėmis arba šviežiomis braškėmis bei mėtų lapeliais.
Štai ir viskas, pyragas su braškėmis paruoštas! Skanių akimirkų 💙
Liofilizuotos braškės – tai natūralus ir sveikas užkandis, kuriame išsaugotas sodrus ir saldus lietuviškų braškių skonis bei maistinės savybės. Džiovinamos šaltyje, jos nepraranda vitaminų, mineralų ir antioksidantų, bei išlaiko tokį patį ryškų skonį, todėl yra puikus sveikas pasirinkimas ištisus metus.